Hamsunsenteret

Det nasjonale senteret for Nobelprisvinner Knut Hamsun.

Hamsunsenteret er det nasjonale senteret for forfatter og nobelprisvinner Knut Hamsun (1859-1952). Det prisbelønte bygget ligger i storslått natur ved havstrømmen Glimma i Hamarøy, Nordland. Hamsunsenteret er tegnet av arkitekten Steven Holl, og sto ferdig på Knut Hamsuns 150-årsdag 4. august 2009. Steven Holls forunderlige tårn inviterer til oppdagelsesferd og refleksjon rundt Hamsuns skyggesider.
Hamsuns romanfigurer har etterlatt seg spor i byggets arkitektur, og i den store utstillingen kan du utforske Knut Hamsuns omstridte liv og litteratur. Vinduene og balkongene oppmuntrer deg til å se og lytte til det landskapet som Knut Hamsun vokste opp i, og som har gitt inspirasjon til verdenskjente bøker som Pan, Markens grøde og Landstrykere.

I Kafé Sult kan du nyte tradisjonsrike retter laget av nordnorske råvarer med Hamsuninspirerte navn laget med en moderne vri, mens du skuer ut over Hamsuns rike. Hva med Benonis favorittfiskekake eller Edvardas favorittvaffel?

Aktiviteter:

På Hamsunsenteret får du opplevelser og aktiviteter som arkitekturvandringer, forelesninger, filmvisninger, debattkvelder, forfattermøter, konserter og temautstillinger, litterære måltider og foredrag.

  • Telefon: +47 75 50 34 50
  • E-post: hamsunsenteret.booking@nordlandsmuseet.no
  • Vestfjordveien 1464, 8294 Hamarøy

www.hamsunsenteret.no